Καιρός weather.gr
Ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Λαυρεωτικής
Μέγεθος κειμένου
 

 Στην 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής 22/2/2017 (λήψη απόφασης, έγκρισης αιτήματος για δωρεάν παραχώρηση χρήσης στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Λαυρεωτικής με τίτλο Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.), αιτείται η δωρεάν παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης όλων των παραλιών του Δήμου Λαυρεωτικής  που δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις των ΚΥΑ των εκάστοτε Υπουργείων και όλων των ακινήτων του Δήμου και των κοινοχρήστων χώρων στη ΔΑΝΕΤΑΛ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση του σκοπού σύστασης της μονομετοχικής εταιρείας, ενώ η Δημοτική Αρχή εισφέρει το σύνολο του εταιρικού κεφαλαίου.

Φαίνεται ότι προετοιμάζουν ξανά ένα ξέφρενο πάρτυ! Να μην υπάρχουν πλέον ελεύθερες παραλίες για τους δημότες και τις λαϊκές οικογένειες, αλλά μόνο επί πληρωμή, ή εισιτήριο για επίσκεψη σε κοινόχρηστους – Δημοτικούς χώρους, αντί να απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες δωρεάν τη σπάνια ιστορική κληρονομιά μας, την ομορφιά της φύσης, του Εθνικού Δρυμού, τη θάλασσα, τις ειδικές διαδρομές σε γεωπάρκα και στοές. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται στη περιοχή διάφοροι μνηστήρες με έντονο ενδιαφέρον για μπίζνες (όπως η στοά 80 στην Πλάκα). Επομένως δεν θα μπορούσε ο Δήμος να μη συμμετέχει ως μάνατζερ με τη μορφή εταιρείας σ’ένα σχέδιο επιχειρηματικότητας.

Ο καταστατικός και γενεσιουργός σκοπός της Δημοτικής Εταιρείας δεν καθίσταται κοινωφελής και ασφαλώς δεν προάγει τα τοπικά συμφέροντα. Αντιθέτως ενεργοποιείται μια Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε. με στόχο την κερδοφορία, ,με πολυεπίπεδη αυτοτελή επιχειρηματική δράση. Η Λαυρεωτική Χερσόνησος έχει τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όμως με την αντίληψη και την πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, φιλολαϊκή διαχείριση δεν μπορεί να υπάρξει.

Η λίστα συνεχίζεται: φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, χρέη, πλειστηριασμοί, φοροεπιδρομή, υποβάθμιση της Παιδείας, κατάργηση Κυριακάτικης αργίας, τζάμπα εργασία μέσω της μαθητείας. Με κριτήριο τη ζωή μας μπορούμε να καταλάβουμε το «καινούργιο» που πλασάρει ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του για την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, με δοκιμασμένα φθαρμένα συστατικά στις πλάτες του λαού. Κατά την συζήτηση του θέματος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Α. Παμφίλης μειοψήφησε για τη σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας, λέγοντας ότι η ακίνητη περιουσία του Δήμου Λαυρεωτικής πρέπει να αξιοποιηθεί μόνο από τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας και αξασφαλίζοντας τα ανάλογα κονδύλια σε όφελος του λαού, ενώ οι παραλίες να μείνουν ανοικτές για όλο τον κόσμο χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το πολιτικό σκηνικό παρά τις δυσκολίες του, συνεχίζει να ενσωματώνει. Συνεχίζει να είναι κυρίαρχη η αυταπάτη των νέων και παλαιότερων σωτήρων που τάχα θα μας σώσουν.  Για διαφορετικούς λόγους μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας ως συνοδοιπόρος στην υπεράσπιση του συστήματος, τονίζοντας ότι θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας, να φτιάξει ξενοδοχείο σε ακίνητο του Δήμου στο Σούνιο έτσι ώστε να υπάρχουν οικονομικά οφέλη. Δηλαδή να περάσει σε ιδιωτικά χέρια ως προαπαιτούμενη παραχώρηση της χρήσης έναντι συμβολικού τιμήματος. Κριτήριο για κάθε Δημοτική παράταξη είναι η στάση της απέναντι στις αιτίες των προβλημάτων και στην διέξοδο. Η νεοσυσταθείσα διοίκηση της ΔΑΝΕΤΑΛ από επαγγελματίες δημότες κατά πλειοψηφία, κινείται στην ίδια λογική με πιο προωθημένα σενάρια, για το συγκεκριμένο χώρο  και όχι μόνο. Το τρίπτυχο που ταιριάζει, επιχειρηματικότητα – εισπραξιμότητα – εκμετάλλευση.

Δεν μπορεί κανείς να νομίζει ότι θα ξεφύγει από εξελίξεις και γεγονότα που αγκαλιάζουν τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων. Η ζωή μας και τα δικαιώματά μας δεν χωράνε στα κέρδη που ονειρεύονται. Γι’αυτό χρειάζεται να αναπτυχθεί η αντίσταση, να εναλλάσσονται οι τρόποι και οι μορφές παρέμβασης, για να παραμείνουν οι παραλίες ανοικτές και οι κοινόχρηστοι χώροι ελεύθεροι για όλους. Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου χωρίς οικονομικά συμφέροντα, γιατί συνδικαιούχος είναι ο εργαζόμενος λαός. Αυτός είναι δημιουργός, αυτός θα διαφυλάξει την προστασία του περιβάλλοντος και τις μνήμες από γενιά σε γενιά ως παρακαταθήκη. Ο ίδιος θα επιλέξει τον τρόπο διαχείρισης.

Αντί η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει νέα χαράτσια για αύξηση εσόδων εξασφαλίζοντας πόρους με την αφαίμαξη του λαού στα πλαίσια της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τα λαϊκά προβλήματα. Πως θα δώσει ανάσα στον κόσμο να τον ανακουφίσει, πως θα μειώσει τους δημοτικούς φόρους, πως θα αναβαθμίσει την περιοχή με έργα υποδομής, με μέριμνα στην αντιπυρική προστασία για επαρκή στελέχωση, με επιμέλεια για την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας, πως θα διατηρήσει καθαρές παραλίες, με μόνιμο προσωπικό, χωρίς να υπάρχει το κίνητρο του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Χωρίς εκμισθώσεις ή παραχωρήσεις σε χώρους αναψυχής, αλλά δωρεάν χρήση για το σύνολο των κατοίκων και των παραθεριστών του Δήμου μας.

ΛΑΥΡΙΟ 25/2/2017 Μοιραστείτε το: Κάνε Like στο: Like Φόρτωση... Σχετικά

Πηγή: www.lavriaki.gr© 2014, Εξωραϊστικός Σύλλογος Tσονίμας Λαυρεωτικής - Το Ανεμούριο